Al Brooks - Analiza Price Action Odwroty
Kolejny, bo już drugi tom trylogii price action znanego tradera Ala Brooksa! Tym razem książka została poświęcona formacjom odwracającym trendy na rynku. Charakter książki oraz jej krótkoterminowe ujęcie wykresów giełdowych sprawia, że jest to niezbędna pozycja w bibliotece każdego day tradera oraz każdego skalpera. Tematy, które porusza autor nie są obojętne także dla osób zawierających swoje transakcje na wyższych interwałach czasowych.
Książka dostępna w księgarni Maklerska.pl >>

Jak utworzyć wykresy Range Bars

Grupa otwarta, poświęcona bezczasowym wykresom opartym na samej cenie bez uwzględnienia funkcji czasu. Wykresy typu Range bars, Renko itd.
Regulamin forum
Piszemy tutaj tylko i wyłącznie na tematy związane z tematyka grupy. Osoby zakładające wątki zobowiązane są do udzielania rzetelnych informacji oraz wsparcia mniej doświadczonym użytkownikom.
ODPOWIEDZ
warewolf300
Zasłużony
Posty: 1947
Rejestracja: poniedziałek 03 sie 2015, 19:46
Reputacja: 189
Lat na Forex: 2
Lokalizacja: outer space

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#111

Post autor: warewolf300 » sobota 09 cze 2018, 21:38

dan4tech pisze:Proponuję usunąć z downloadu wskaźnik RBv2 - na nim wykresy RB mają problem ze wskaźnikiem CF. Wszystko chodzi na wersji edu203
Dzięki za „dobrą radę”, lol :D


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


--------------
Moja strona na FB - zapraszam do polubienia :)

FXHarvest PRO - najlepszy panel dla każdego tradera

"Limits, like fears, are often just an illusion."

Maklerska.pl Maklerska.pl Maklerska.pl Maklerska.pl Maklerska.pl Maklerska.pl
arszeniko
Gość
Posty: 1
Rejestracja: środa 13 cze 2018, 18:13
Reputacja: 0
Lat na Forex: 5

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#112

Post autor: arszeniko » czwartek 14 cze 2018, 18:43

Witam,

krótkie dwa pytania.
Czy w ustawieniach indyka RB chart v2 opcja refreshonhistoryupdartes: ma być true czy false?
Czy dodać indyk SymphonieAutorefresh?



dan4tech
Gaduła
Posty: 129
Rejestracja: sobota 19 maja 2018, 11:17
Reputacja: 37
Lat na Forex: 2

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#113

Post autor: dan4tech » czwartek 14 cze 2018, 19:13

Tego nie wiem, u kogoś tam widziałem true ale ja nie stosuje RB chart v2 bo na nim źle chodzi candel fibo



Awatar użytkownika
Michał-fx
Moderator globalny
Posty: 6564
Rejestracja: środa 31 gru 2014, 15:24
Reputacja: 707
Lat na Forex: 7
Kontakt:

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#114

Post autor: Michał-fx » czwartek 14 cze 2018, 20:34

W ustawieniach generatora rb nie trzeba nic zmieniac. Tak jak jest bedzie ok.


CA&PP - Candles Analysis & Pivot Points


dan4tech
Gaduła
Posty: 129
Rejestracja: sobota 19 maja 2018, 11:17
Reputacja: 37
Lat na Forex: 2

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#115

Post autor: dan4tech » niedziela 17 cze 2018, 08:34

Możecie kilka słów napisać co to za opcje zaznaczone na żółto w screenie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.



Usunięty użytkownik 1760

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#116

Post autor: Usunięty użytkownik 1760 » niedziela 17 cze 2018, 08:45

RefreshWindowOnAskPriceChange - OdświeżOknoPrzyZmianieCenyAsk
RefreshOnHistoryUpdates - OdświeżPrzyAktualizacjiHistorii
UseSoundSignalOnNewBar - UżyjSygnałuDźwiękowegoPrzyNowymSłupku
DisableComment - WyłączOpis
Backtesting - TestowanieNaHistorii



dan4tech
Gaduła
Posty: 129
Rejestracja: sobota 19 maja 2018, 11:17
Reputacja: 37
Lat na Forex: 2

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#117

Post autor: dan4tech » niedziela 17 cze 2018, 08:53

Super dzięki to powiedz jeszcze czy dwie pierwsze masz na true czy na false ? :)



Usunięty użytkownik 1760

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#118

Post autor: Usunięty użytkownik 1760 » niedziela 17 cze 2018, 09:16

Ja tylko zawsze ustawiałem RefreshWindowOnAskPriceChange = true;
Ta druga opcja nic szczególnego nie zmienia.



Awatar użytkownika
endriu11111111
Zasłużony
Posty: 1665
Rejestracja: wtorek 10 lut 2015, 21:58
Reputacja: 197
Lat na Forex: od 2007.

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#119

Post autor: endriu11111111 » wtorek 19 cze 2018, 20:18

Darro pisze:
środa 06 sty 2016, 22:26
Ażeby uzyskać wykres Range Bars na platformie MT4 należy zainstalować odpowiedni wskaźnik.....
.
Nie wiem czy takie pytanie już padło, natomiast jak chciałem zapytać o autora tego wskaźnika. Tzn czy macie dostęp do kodów źródłowych tego wskaźnika (czy ten wskaźnik napisał ktoś od nas (Forexcity), czy może ktoś z zewnątrz). Nie wiem czy się nie mylę, ale z tego co mi się wydaje wskaźnik ten rysuje na podstawie danych z jednominutówek:
.
2018-06-19 22-07-46.jpg
.
Otóż interesująca mnie kwestia to to, czy dało by się aby wskaźnik ten wskaźnik mógłby rysować rangi na podstawie na podstawie bazy danych m15, m30,h1 itd. Tzn chodzi o to, że chciało by się również aby analiza Range Bars dostępna była również dla wyższych tf-ów, natomiast baza danych jednominutówek wystarcza tylko na wyrysownie dosłownie paru świec daily (oczywiście potrzebujemy więcej) , stąd pytanie o autorów tego wskaźnika czy dało by się rangi wsprzegnąć w wyższe TF-y :)....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.



grzegrzyw
Stały bywalec
Posty: 265
Rejestracja: sobota 14 lut 2015, 22:51
Reputacja: 140
Lat na Forex: GPW 1998; FX 2012
Lokalizacja: Świebodzice

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#120

Post autor: grzegrzyw » wtorek 19 cze 2018, 20:31

Wskaźnik napisał ktoś o nicku NiX, prawdopodobnie z ForexFactory, został on zmodyfikowany przez Warewolfa, więc pytaj Marcina. Co Ci szkodzi wrzucić na wykres M15 albo 1H i sprawdzić jak będzie się zachowywał.



ODPOWIEDZ