Al Brooks - Analiza Price Action Odwroty
Kolejny, bo już drugi tom trylogii price action znanego tradera Ala Brooksa! Tym razem książka została poświęcona formacjom odwracającym trendy na rynku. Charakter książki oraz jej krótkoterminowe ujęcie wykresów giełdowych sprawia, że jest to niezbędna pozycja w bibliotece każdego day tradera oraz każdego skalpera. Tematy, które porusza autor nie są obojętne także dla osób zawierających swoje transakcje na wyższych interwałach czasowych.
Książka dostępna w księgarni Maklerska.pl >>

Jak utworzyć wykresy Range Bars

Grupa otwarta, poświęcona bezczasowym wykresom opartym na samej cenie bez uwzględnienia funkcji czasu. Wykresy typu Range bars, Renko itd.
Regulamin forum
Piszemy tutaj tylko i wyłącznie na tematy związane z tematyka grupy. Osoby zakładające wątki zobowiązane są do udzielania rzetelnych informacji oraz wsparcia mniej doświadczonym użytkownikom.
ODPOWIEDZ
Usunięty użytkownik 1760

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#121

Post autor: Usunięty użytkownik 1760 » wtorek 19 cze 2018, 20:42

Endriu, tu Tfy nie mają nic do rzeczy, tylko ilość danych historycznych z M1.
Potrzebujesz po prostu zaimportować mnóstwo historii M1.



Maklerska.pl Maklerska.pl Maklerska.pl Maklerska.pl Maklerska.pl Maklerska.pl
Awatar użytkownika
endriu11111111
Zasłużony
Posty: 1665
Rejestracja: wtorek 10 lut 2015, 21:58
Reputacja: 197
Lat na Forex: od 2007.

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#122

Post autor: endriu11111111 » wtorek 19 cze 2018, 21:31

grzegrzyw pisze:
wtorek 19 cze 2018, 20:31
M15 albo 1H i sprawdzić jak będzie się zachowywał.
.
No wrzucam wrzucam:
.
2018-06-19 23-28-35.jpg
.
Trzeba by było z bazy danych m15 albo m30, bo m1 to na dwa ticki wystarczają ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.



Awatar użytkownika
endriu11111111
Zasłużony
Posty: 1665
Rejestracja: wtorek 10 lut 2015, 21:58
Reputacja: 197
Lat na Forex: od 2007.

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#123

Post autor: endriu11111111 » wtorek 19 cze 2018, 21:33

KtoChceFrytki pisze:
wtorek 19 cze 2018, 20:42
Endriu, tu Tfy nie mają nic do rzeczy, tylko ilość danych historycznych z M1.
Potrzebujesz po prostu zaimportować mnóstwo historii M1.
.
No wiem, ale to tylko w offline, bo online to sie będzie gryzło z tym co dają serwery mt4 ...



Usunięty użytkownik 1760

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#124

Post autor: Usunięty użytkownik 1760 » wtorek 19 cze 2018, 21:40

endriu11111111 pisze:
wtorek 19 cze 2018, 21:33
KtoChceFrytki pisze:
wtorek 19 cze 2018, 20:42
Endriu, tu Tfy nie mają nic do rzeczy, tylko ilość danych historycznych z M1.
Potrzebujesz po prostu zaimportować mnóstwo historii M1.
.
No wiem, ale to tylko w offline, bo online to sie będzie gryzło z tym co dają serwery mt4 ...
Nic nie poradzę, taki system.



Usunięty użytkownik 1760

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#125

Post autor: Usunięty użytkownik 1760 » wtorek 19 cze 2018, 21:50

PS. Ostatnio badałem demo od Dukascopy, to u nich jest mnóstwo więcej historii.



Awatar użytkownika
endriu11111111
Zasłużony
Posty: 1665
Rejestracja: wtorek 10 lut 2015, 21:58
Reputacja: 197
Lat na Forex: od 2007.

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#126

Post autor: endriu11111111 » środa 20 cze 2018, 08:38

KtoChceFrytki pisze:
wtorek 19 cze 2018, 21:50
PS. Ostatnio badałem demo od Dukascopy, to u nich jest mnóstwo więcej historii.
.
Dzięki Dadi za info.



dan4tech
Gaduła
Posty: 129
Rejestracja: sobota 19 maja 2018, 11:17
Reputacja: 37
Lat na Forex: 2

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#127

Post autor: dan4tech » czwartek 28 cze 2018, 08:08

Jak to jest z tym wykresem RB
Wchodziłem to świeczka była o całą jej wysokość wyżej (zobaczcie wejście R2) a gdzie jest obecnie R2.
Zamknąłem platformę, po chwili otwieram ponownie i takie kwiatki.

Co może być nie tak co tam się wydarzyło?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.



Awatar użytkownika
Michał-fx
Moderator globalny
Posty: 6564
Rejestracja: środa 31 gru 2014, 15:24
Reputacja: 707
Lat na Forex: 7
Kontakt:

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#128

Post autor: Michał-fx » czwartek 28 cze 2018, 08:14

Nie powinno sie odswiezac generatora rb w czasie tradowania. Wtedy jak generator tworzy wykresy z historii to "oszukuje" i pokazuje glupoty. Taki mankament wspolczesnych generatorow. W miare mozliwosci trzeba sie starac nie wylaczac platformy itp


CA&PP - Candles Analysis & Pivot Points


dan4tech
Gaduła
Posty: 129
Rejestracja: sobota 19 maja 2018, 11:17
Reputacja: 37
Lat na Forex: 2

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#129

Post autor: dan4tech » czwartek 28 cze 2018, 08:22

..ale wiesz zmierzyłem korektę była na S3, włączam znowu jest na S4 to całkowicie zmienia podejście do wejścia - cena może zmienić poziom?



Usunięty użytkownik 1760

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#130

Post autor: Usunięty użytkownik 1760 » czwartek 28 cze 2018, 08:43

Wygląda, jakby ci się Range zmienił - zwiększył się.
Patrz jak CF masz rozpisany, na mniejszym Range.
Może to być winą Switcha od Marcina.



ODPOWIEDZ